Kleutermuziek

Ben je op zoek naar muzieklessen voor je kleuter? En wil je flexibel zijn in het aantal lessen dat je kind volgt? Bij de Heuvelrug Muziekschool start 3 keer per jaar een cursus Kleutermuziek. Onder de titel ‘Overal muziek!’ kan je kind tot wel twee jaar lang muziekcursussen volgen.

Iedere cursus heeft een eigen thema. Binnen ieder thema zingen de kinderen liedjes, spelen ze op instrumenten en dansen op muziek. Op een speelse manier leren de kinderen het verschil in toonduur, toonsterkte, toonhoogte en tempo benoemen en op een eenvoudige manier noteren.

De cursussen staan op zichzelf dus je kind kan op ieder moment van het jaar met een cursus starten. De inhoud van elke cursus wordt bepaald door het thema waardoor ook de muzikale werkvormen steeds variëren. Zodoende kan je kind meerdere cursussen achter elkaar volgen. Door het gevarieerde aanbod aan thema-cursussen kunnen kinderen vanaf groep 1 zelfs twee jaar lang aan de cursussen meedoen!

De Kleutermuziek-cursussen zijn een voorloper voor de cursussen Muziek voor 3.

Cursus 1 – Muziek horen, zien en doen!

Je mond en je oren zijn belangrijk als je muziek wil maken. De dieren om ons heen maken ook geluid met hun mond. De poes doet dat zachtjes, de koe juist heel hard. Luister maar goed! Doe maar met ze mee op de muziekinstrumentjes. In deze cursus zingen en spelen we liedjes over dieren en mensen. De muzikale onderwerpen die aanbod komen zijn: hard-zacht, lang-kort en ritme.

Cursus 2 – In sprookjesland

In deze cursus maak je muziek bij sprookjes zoals ‘De wolf en de 7 geitjes’ en ‘Klein Duimpje’. Ook andere sprookjesfiguren komen langs: een reus, een heks en zelfs een draak!
In deze cursus zingen en spelen we liedjes over sprookjes en sprookjesfiguren. De muzikale onderwerpen die aanbod komen zijn: maat & ritme, hoog-laag en klankkleur.

Cursus 3 – Op reis met muziek

Hoe wil je op reis gaan? Met de bus, de trein of met de boot? Waar komen we terecht? Heel dicht bij huis of juist in andere landen? Weet je wat, ga maar gezellig mee!
In deze cursus zingen en spelen we liedjes over voertuigen, dagjes uit en andere landen. De muzikale onderwerpen die aanbod komen zijn: snel-langzaam, hoog-laag en lezen van (grafische) notatie.

Docent:          Lydia Nagel

Start:

 • Cursus 1:  Muziek horen, zien en doen!:    woensdag 06-09-2023 [8 lessen]
 • Cursus 2:  In sprookjesland:                              woensdag 15-11-2023 [8 lessen]
  Let op! cursusdata zijn: 15 en 22 november – 6 en 13 december en 10, 17, 24 en 31 januari.
 • Cursus 3:  Op reis met muziek:                        woensdag 28-02-2024 [8 lessen]

Tussentijds instromen is mogelijk in overleg met de docent.

Tijd:                  16:00 tot 16:45 uur

Leeftijd:         Groep 1 – 2

Groep:            4 tot 8 kinderen

Locatie:          Heuvelrug Muziekschool, Kerkplein 12, Doorn

Prijs:

 • cursus 1: € 75,-
 • cursus 2: € 75,-
 • cursus 3: € 75,-

Korting:

 • cursus 1 + cursus 2 of 3 = € 135,-
 • cursus 2 + cursus 3 = € 135,-
 • cursus 1 + cursus 2 + cursus 3 = €200,-

 

Je kan je hier aanmelden