Kleutermuziek

Ben je op zoek naar muzieklessen voor je kleuter? En wil je flexibel zijn in het aantal lessen dat je kind volgt? Bij de Heuvelrug Muziekschool start 3 keer per jaar een cursus Kleutermuziek. Onder de titel ‘Overal muziek!’ kan je kind tot wel twee jaar lang muziekcursussen volgen.

Iedere cursus heeft een eigen thema. Binnen ieder thema zingen de kinderen liedjes, spelen ze op instrumenten en dansen op muziek. Op een speelse manier leren de kinderen het verschil in toonduur, toonsterkte, toonhoogte en tempo benoemen en op een eenvoudige manier noteren.

De cursussen staan op zichzelf dus je kind kan op ieder moment van het jaar met een cursus starten. De inhoud van elke cursus wordt bepaald door het thema waardoor ook de muzikale werkvormen steeds variëren. Zodoende kan je kind meerdere cursussen achter elkaar volgen. Door het gevarieerde aanbod aan thema-cursussen kunnen kinderen vanaf groep 1 zelfs twee jaar lang aan de cursussen meedoen!

De Kleutermuziek-cursussen zijn een voorloper voor de cursussen Muziek voor 3.

Cursus 1 – 1, 2 in de maat!

Met je handen en voeten kan je muziek maken. In de muzieklessen gebruik je ook heel veel muziekinstrumentjes. Daarop kan je heel hard, maar ook heel zacht spelen. Welk instrument klinkt kort en welk instrument maakt een lang geluid? Luister maar goed! In deze cursus zingen en spelen we liedjes over muziek dicht bij huis en in andere landen. De muzikale onderwerpen die aanbod komen zijn: hard-zacht, lang-kort en ritme.

Cursus 2 – Het droomkasteel

Tijdens deze cursus spelen de muzieklessen zich af in het Droomkasteel. Ben je daar een ridder of een prinses? Dans je mee met de vrolijke spookjes? In deze cursus zingen we liedjes die passen bij ‘ons’ droomkasteel. Met muziekinstrumenten mag je laten horen wie in het kasteel wonen en welke avonturen ze meemaken. De muzikale onderwerpen die aanbod komen zijn: maat & ritme, hoog-laag en klankkleur

Cursus 3 – Muziek in het circus

In het circus is van alles te zien en te horen! De artiesten doen hun moeilijke kunsten en de clowns hebben vaak een beetje pech. Op muziekinstrumenten kunnen we de circusacts nadoen. Speel je ook mee in het circusorkest? In deze cursus zingen en spelen we liedjes over dieren en mensen. De muzikale onderwerpen die aanbod komen zijn: snel-langzaam, hoog-laag en lezen van (grafische) notatie.

Docent:          Lydia Nagel

Start:

 • Cursus 1:  1, 2 in de maat!:                       woensdag 04-09-2024 [8 lessen]
 • Cursus 2:  Het droomkasteel:                  woensdag 13-11-2024 [8 lessen]
  Let op! cursusdata zijn: 13, 20 en 27 november – 11 december – 8, 15, 22 en 29 januari
 • Cursus 3:  Muziek in het circus:               woensdag 12-02-2025 [8 lessen]

Tussentijds instromen is mogelijk in overleg met de docent.

Tijd:                  16:00 tot 16:45 uur

Leeftijd:         Groep 1 – 2

Groep:            4 tot 8 kinderen

Locatie:          Heuvelrug Muziekschool, Kerkplein 12, Doorn

Prijs:

 • cursus 1: € 75,-
 • cursus 2: € 75,-
 • cursus 3: € 75,-

Korting:

 • cursus 1 + cursus 2 of 3 = € 135,-
 • cursus 2 + cursus 3 = € 135,-
 • cursus 1 + cursus 2 + cursus 3 = €200,-

 

Je kan je hier aanmelden