Docent in de spotlight: Robert Prinsen

 

Mijn naam is Robert Prinsen. Ikzelf begon met ongeveer 10 jaar met saxofoon spelen bij Fanfare de Eendracht in Winterswijk. Op een gegeven moment merkte ik dat mijn affiniteit wat meer bij de Jazz, Pop en Blues lag en mij motiveerde om meer te gaan oefenen.

Nu woon ik al lang in Arnhem waar ik lichte muziek op het Conservatorium heb gestudeerd. Tijdens mijn studie in 1994 begon ik de eerste Saxofoonlessen te geven bij een Harmonieorkest uit Dieren. In 1998 startte ik bij Muziekschool de Stroming in Wijchen, die in 2014 helaas haar deuren moest sluiten, omdat betrokken gemeentes met de benodigde subsidie stopten. Vanaf die tijd moest alles als zzp-er gedaan worden en gelukkig kwam o.a. De Heuvelrug Muziekschool vanaf 2015 op mijn pad. Sindsdien geef ik hier saxofoonles en leid het Jazzensemble.

Ik heb onderhand aardig wat leuke saxofoonleerlingen, waaronder Jeftha (zie foto).

Met het Jazzensemble hebben we nu een leuke club bij elkaar. Alles hangt en staat wat dat aangaat bij een goede/volledige bezetting. We begonnen alleen met piano, een percussionist en een paar blazers. Gelukkig is een aantal hiervan gebleven, zoals de pianiste. Na een tijd kwam er eindelijk een bassist en nog niet zo lang hebben we er een fijne drummer bij. Verder hebben we nu 5 saxofoons. Vaak zien mensen ons tijdens een optreden, raken geïnteresseerd, komen een keer kijken en vervolgens meedoen. Zo komt er binnenkort weer een trompettist langs die ons had gezien tijdens ons laatste optreden bij Huis Doorn op Koningsdag. Ondanks dat we toen helaas wat bandleden moesten missen hebben we erg lekker gespeeld!