Veel belangstelling voor open dagen 2024 in Doorn en Leersum

Op 16 en 23 maart stonden de deuren van beide locaties van de muziekschool open voor nieuwe leerlingen en andere belangstellenden.

In Doorn werd in de Raadzaal van het cultuurhuis een mooie voorstelling gegeven van een muzikaal sprookje. De kinderen zaten tussen de ouders ademloos te luisteren naar de rijmgrapjes en dierengeluiden, begeleid door het docentenorkest. Na deze leuke intro mochten kinderen en ouderen de instrumenten uitproberen bij de verschillende docenten. Ook konden de kinderen een speurtocht lopen langs de instrumenten en de antwoorden op een papier inleveren met als (getrokken) prijs dit jaar: een kennismakingspakket van 4 ukelele lessen. Isa is de winnaar geworden.

In de muziekschoollokalen, de grote hal en Cantina klonken urenlang de deuntjes die de kinderen met behulp van de docenten uit de instrumenten haalden. Maar ook volwassenen namen de kans om nu eindelijk eens de trompet uit te proberen of om een viool vast te houden. We hopen natuurlijk dat velen zich aanmelden voor een (proef)les.

Ook in Leersum hebben de docenten zich gepresenteerd met hun instrument(en) en konden kinderen zelfs meedoen aan de musicalklas. In de hal zorgde de popband voor een leuke sfeer met swingende muziek en konden kinderen meedoen met een jam-session.

We hopen dat onze muziekschool in de Heuvelrug een goede bekendheid heeft gekregen, want muziek maken is een verrijking voor ieder mens, groot of klein.