Noot van de voorzitter

Het is alweer dik twee jaar geleden dat ik het voorzitterschap van de Stichting Kunstzinnige Vorming heb mogen overnemen. De lijn van het oude bestuur hebben we opgepakt en doorgezet. De Heuvelrug Muziekschool [HMS] staat er goed voor. Statuten opgefrist en de organisatie wat zakelijker gemaakt, maar daardoor niet minder gezellig. De afgelopen tijd hebben we vooral de nadruk gelegd op het ondernemerschap van de docenten/zzp-ers, het muziekonderwijs aan de jeugd en het stimuleren en uitlokken van nieuwe initiatieven.
Het bestuur wil zoveel mogelijk zichtbaar zijn in de gemeenschap door te netwerken en aan allerlei activiteiten mee te doen zoals Doorn Doet en het geven van muziekles op basisscholen. Maar ook door projecten te stimuleren die verder gaan dan 1 op 1 muziekonderwijs. We ondersteunen door te helpen met subsidie aanvragen en een stuk organisatie waar nodig.
Projecten doen, is meer van deze tijd, mensen doen graag mee voor een korte overzienbare periode. Daar spelen we steeds meer op in. Kijk maar eens op de website voor meer info. 
In februari 2020 is de Theater vakantie week voor het eerst gestart, een samenwerking met Niek Schuil. Tijdens deze week beleven een aantal jonge kinderen hun eerste kennismaking met theater in al haar facetten. Dit krijgt ongetwijfeld een gevolg. Ook met andere verenigingen zoekt de HMS de samenwerking. Want wat is er nu leuker dan samen interactief je talenten in te zetten en op die manier te ontspannen en je van een ander kant te laten zien en horen?
Een noot van de voorzitter is niet compleet zonder oproepen! Graag zouden we nog een barokensemble opzetten. Heb je belangstelling om mee te doen? Meld je dan bij de muziekschool! Steun de Heuvelrug Muziekschool door ons actief te volgen en mee te doen in de projecten. Mail ons wat je van ons vindt of als je een tip hebt of ons op een of andere manier wilt helpen.
Ons bestuur bestaat uit louter vrijwilligers die het met hart voor de zaak, onbezoldigd doen. We zijn op zoek naar twee nieuwe bestuursleden! Vele handen maken licht werk. Wil je meer weten? Ik vertel graag meer bij een kopje koffie of thee.
Met muzikale groet en tot ziens!
 
 
Stefan van Schijndel
s.vanschijndel@heuvelrugmuziekschool.nl