Nieuwe kindercursussen in 2019 voor alle leeftijden

Vanaf 15 februari start de cursus Spelen met Muziek voor kinderen uit groep 1 en 2.
De cursus bestaat uit 11 lessen (voor € 82,50) op vrijdagmiddag van 14.10-14.50 uur.

Ritme en geluid, zingen, muziek, beweging en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het plezier staat voorop, maar het spelen met muziek en beweging is een stimulerende factor in de ontwikkeling van kinderen, in het bijzonder van de taalontwikkeling, maar ook van de motorische-, sociale- en cognitieve ontwikkeling.

Op 15 februari start de cursus Instrumentale verkenning voor kinderen vanaf 7 jaar. De cursus bestaat uit 11 lessen (voor € 99,-) op vrijdagmiddag 15.50-16.30 uur

Welke instrumenten ken je, en hoe kun je een indeling maken. Hoe wordt het geluid gemaakt en hoe klinken de instrumenten? Kinderen kunnen zich in elf lessen oriënteren op verschillende toets-, blaas-, snaarinstrumenten en slagwerk. Aan het einde van elke les mogen de kinderen zelf proberen om geluid te krijgen uit het instrument dat in de les is gedemonstreerd.

Heb je belangstelling voor AMV-les, vanaf januari kun je instromen! Er zijn nog 15 lessen. (voor € 112,50) op vrijdagmiddag van 15.00-15.40 uur.

Als je in groep 3, 4 of 5 van de basisschool zit, kun je meedoen met de lessen Algemene Muzikale Vorming. Deze lessen zijn voor kinderen die graag muziek willen maken, maar nog niet voor een instrument willen kiezen. We gaan zingen, bewegen, en op Orff instrumenten, boomwhackers  en blokfluit spelen.

Hier wat gevorderde voorbeelden van het gebruikte instrumentarium in de AMV-les
Orff: https://www.youtube.com/watch?v=uaduRwqm2-s
Boomwhackers: https://www.youtube.com/watch?v=cG0jprCQ6Ak