Muziekproductie met computer of tablet

Heb je er wel eens over gedacht hoe leuk het zou zijn om bij je zang, piano-, gitaar-, fluit- of saxofoonspel een virtuele begeleidingsband te maken? Of een coole dancetrack in elkaar te zetten? Of een combinatie daarvan? Dat is tegenwoordig heel goed mogelijk op een standaard computer, laptop of tablet en zelfs op je smartphone en het is veel makkelijker dan je denkt. Garageband op de iPad heeft daar bijvoorbeeld veel mogelijkheden voor, maar ik kan je ook vooruit helpen in het programma waar je zelf al in werkt.

 

Achtergrond

Vanaf het moment – halverwege de jaren negentig – dat het mogelijk werd om met een computer complete muziekproducties te maken heb ik me daar intensief mee beziggehouden. Ik werk en heb gewerkt met de programma’s Logic, Cubase (Cubasis iPad), Reason, FL Studio, Live en Reaper en ben daar nog dagelijks mee bezig. Vóór die tijd heb ik altijd met een studio vol hardwaresynthesizers, keyboards en gitaar gewerkt die allemaal op een grote mengtafel waren aangesloten. Dat gebeurt nu allemaal in de computer zelf in een digital audio workstation (daw), zoals de hierboven genoemde programma’s. Ook de instrumenten zijn virtueel geworden of je neemt geluid in de computer op, zoals zang of je akoestische blaasinstrument. Zelfs op een tablet kun je zo tegenwoordig complete producties maken!

Door mijn jarenlange ervaring kan ik je de kneepjes leren van een goede mix, maar door mijn professionele muzikale opleiding ook hoe je een gedegen arrangement opbouwt en slim partijen inspeelt of programmeert. Ook kom je alles te weten over midi. En hoe je een synthesizer programmeert voor een persoonlijke sound is ook een passie van me. Maar daar is zelfs een aparte cursus voor.

Uiteraard kan ik je ook verder helpen met je eigen projecten waar je mee vastloopt, of waarbij je extra inspiratie nodig hebt. Een harde schijf vol projecten die half af zijn, is een bekend verschijnsel bij veel producers :-).

Je kunt gewoon een keer langskomen, zodat ik je kan laten zien hoe het werkt!
Als je meer wilt weten kun je het beste even contact met me opnemen, zodat we samen kunnen kijken wat je het leukst zou vinden om te leren, of misschien heb je zelf al ideeën die we kunnen uitwerken.

Praktische info

Docent: Eppo Schaap

Kosten: De cursus bestaat uit 6 lessen van 40 minuten en kost € 210.–
Maar er zijn op de muziekschool ook langer lopende mogelijkheden met 10-lessenkaarten

De lessen zijn op individuele basis, maar je mag ook samen met iemand komen.
Naast de lessen krijg je tussendoor ook ondersteuning via e-mail of WhatsApp als je vragen hebt. 

Schrijf je nu in voor de cursus op de pagina Aanmelden met vermelding van “Muziekproductie met de computer of tablet”.