Eigen muziek noteren en printen

Heb je wel eens een eigen liedje geschreven dat je op noten wilt hebben? Wil je wel eens een duet voor twee instrumenten opschrijven, of een kinderliedje in noten opschrijven met leuke afbeeldingen erbij en dat dan mooi uitprinten of online zetten op Instagram, YouTube of Facebook?

Tabulatuur voor gitaar maken of een een pdf maken van je muziek kan natuurlijk ook, of een leadsheet met akkoorden voor je band. De muziekschool geeft hiervoor een cursus waarbij je leert werken met de muzieknotatieprogramma’s Musescore of Dorico voor iPad. Hiermee kun je perfect ogende muzieknotatie (en tabulatuur) maken.
Als je de muziek hebt ingevoerd hoor je ook het klinkende resultaat in de computer of uit de iPad. Je kunt de programma’s dus ook als compositiehulpmiddel gebruiken. Musescore 3 werkt onder Windows, Mac OS en Linux, is gratis te gebruiken (open source). Van Dorico is een gratis Elements-versie voor Windows, Mac en iPad die ook heel veel kan. Op de iPad is Dorico momenteel de beste keus. We gebruiken beide programma’s op de muziekschool zelf ook voor ensemble-arrangementen.

Praktische info

Docent: Eppo Schaap

De cursus wordt gegeven op dinsdagavond en bestaat uit zes lessen van 45 minuten. De lessen zijn om de twee weken*). De prijs is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
Kosten:
1 aanmelding (individuele les)   € 210,00
2 aanmeldingen (duoles)              € 110,- pp
3 aanmeldingen (groepsles)        € 75,00 pp
4 aanmeldingen (groepsles)        € 60,00 pp

NB: groepsles is alleen zinvol als de cursisten ongeveer hetzelfde willen leren. Vermeld dus bij inschrijving voor welk instrument je muziek wilt noteren en waar je het voor wilt gebruiken. Bijvoorbeeld: groepsles met een gitarist die tabulatuur wil leren noteren en een zanger(es) die met noten en tekst wil werken is minder zinvol en deze lessen kunnen beter individueel gegeven worden.

Schrijf je nu in voor de cursus op de pagina Aanmelden met vermelding van “Eigen muziek noteren en printen”.