Le Nozze di Figaro op 22 september tijdens Doorn Doet: NIEUWS!

OPERANIEUWS!!

Zaterdag 22 september stonden zeven zangers paraat voor de verkorte voorstelling van Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart o.l.v. zangdocent Ali Hendriksen bij Heuvelrug Muziekschool en speldocent Petra Wilmer met pianobegeleiding van pianist Rik Helmes tijdens Doorn Doet!

Het in grote getale toegestroomde publiek aan de Kampweg heeft gelukkig kunnen genieten van de repetitie voorafgaand aan de uitvoering. Aan het einde van de soundcheck begonnen al druppels te vallen waarna een hoosbui losbarstte, dus helaas werd de voorstelling afgelast.

Het verhaal gaat over de perikelen van het leven van de kamerheer van de graaf, Figaro die graag wil trouwen met het kamermeisje van de gravin, Suzanna! Maar de graaf heeft een oogje op Suzanna en wil wel het oude recht herstellen op de eerste huwelijksnacht van zijn “bediende”…. Natuurlijk houdt Suzanna van haar Figaro dus ze vertelt de gravin over het probleem. Ze bedenken een oplossing waar steeds de page op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is, dus alles mislukt! Maar met een goede verkleedtruc leren ze de graaf een lesje!

Belangstellenden kunnen vast proeven aan de opera in het operakoor! Want de nieuwe productie is in de maak: Het verhaal van Figaro en de graaf uit “Le nozze di Figaro” wordt nog meer duidelijk als de jonge jaren van deze twee personen worden belicht met flashbacks uit de opera “ Il barbiere di Siviglia” van Rossini,  waarvoor we zowel een mannenkoor als een vrouwenkoor en een gemengd koor nodig hebben! De cursisten krijgen een oefentape zodat er thuis gestudeerd kan worden.

De cursisten van de operakoorcursus gaan aan het einde van de cursus repeteren met de solisten, zodat we toewerken naar een try-out op maandag 18 maart 2019. We plannen ook in Doorn een presentatie, dus schrijf in voor de nieuwsbrief via www.alihendriksen.nl m.v.v. OPERANIEUWS.

In 2019 start er ook een operaklas voor solisten in Doorn!